Van vroegâh:

Design van weleer.

Een retro interieur

Retro is eigenlijk een design interieur. Alleen wordt er bewust gebruik gemaakt van designmeubelen en objecten die inmiddels iconisch zijn geworden. Tijdloze of hele beroemde designs, die iemand heeft verzameld, of waarvan nu replica’s te koop zijn. Hiermee creëer je een soort ‘vintage’ design sfeer. Met name de jaren ’50, ’60 en ’70 zijn populaire periodes om op terug te grijpen.

Kenmerken van retro

Een chaise longue van Le Corbusier, buisstoelen van Mies van der Rohe, een donker houten bureautje uit de jaren 60, een mosgroen stereo-meubel uit de jaren 70, behang met grote ronde vormen in bruin en oranje, een eettafel met ranke schuine poten en iconische plastic kuipstoeltjes, dat werk. Wat we veel zien in retro interieurs zijn donkere houtsoorten, waar fijn belijnde meubels van gemaakt zijn met zachte ronde vormen en ranke schuine poten.

Kleuren

In het retro interieur speelt kleur een grote rol. Kleuren zijn vaak gedurfd en zeer stijlbepalend. Denken we jaren ’50, dan kan je denken aan zwart en wit met rood of geel. Of aan allerlei pastelkleuren. Ben je meer van de jaren ’60, dan kan je denken aan mosterdgeel, oranje, bruin, paars en appelgroen. Schroom ook niet om een hele wand oranje te maken en er een mosterdgele bank voor te plaatsen. 

Materialen

Materialen die we veel terugzien in retro interieurs zijn donkere houtsoorten, vaak zacht glanzend, gelakte of gelamineerde meubelen, skai, fluweel, corduroy, plastic, chroom en glas.

Kleuren OSB vloer die passen bij een retro interieur

Roest

Rook

Motorolie

Espresso

Beaujolais

Kies de vloer die bij jou past

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de site en de shop zo goed mogelijk werken.