Eenvoudig leven:

Minimalistisch met een OSB vloer

Back to basic

Een minimalistische interieurstijl is eenvoudig. Dingen doen wat ze moeten doen, niets is te ingewikkeld en er staat niets teveel. Minimalistisch is  een actuele en erg populaire woonstijl. Je hebt alleen die spullen in huis die je nodig hebt, of die echt van waarde zijn voor jou. Een minimalistische woonstijl wordt vaak gekenmerkt door een licht en zacht kleurenpalet, waarin niet teveel verschillende kleuren zitten en veel wit. Ook zie je vaak ‘pure materialen’ terug, zoals staal, hout, effen stoffen en leer.

Kenmerken van minimalistisch wonen

Eigenlijk kan je minimalistisch precies zo invullen als het bij jou past. Vaak zien we simpele en/of strakke meubelen, niet teveel poespas. Het idee is dat je je omringt met precies die spullen die je nodig hebt. Niet meer en niet minder. De basics, dus. Maar wat dat precies voor jou betekent, dat kan alleen jij zelf bepalen. Als jij toevallig heel erg verliefd bent op het drukke antieke dressoir dat je in een brocante hebt gekocht, dan gebruik je dat lekker. Combineer het gewoon met meubelen, kleden en kleuren die het in balans brengen. Mensen die van minimalistisch houden, zijn vaak opgeruimde types. Nergens ligt iets overbodigs en alles is netjes weggestopt in een handig kastje, een lade onder de bank of in een grote kastenwand die niet verraadt dat het een kast is. 

Kleuren in een minimalistisch interieur

De kleuren die we aantreffen in een minimalistisch interieur zijn vaak zacht en natuurlijk. Veel wit, zacht grijs, pasteltinten. Net als in Scandinavische interieurs, eigenlijk. Het idee van een minimalistisch interieur is dat het rust geeft. Het werkt vaak goed om met de basiskleuren van licht hout en wit te werken en deze te verrijken met bijvoorbeeld grijs en een accentkleur die je op veel plekken in je huis terugziet. Aardtinten, zachte groenen, zachte blauwtinten zijn kleuren die in de minimalistische stijl veel gebruikt worden. Maar vul ook dit vooral in zoals je dat zelf zou willen. Wel een minimalistisch interieur, maar met één knalrode muur en een oranje bank? Waarom niet, het is jouw huis! Zorg er wel voor dat je met grote vlakken werkt en niet teveel patronen gebruikt, dat brengt onrust en daar wil de minimalistische interieurstijl juist ver bij vandaan blijven. Rust in je huis is rust in je hoofd.

Materialen die passen bij minimalistisch

In minimalistische interieurs zien we vaak onbehandeld (licht) hout, wit geverfd hout, zachte stoffen, zoals wol, vilten, een schapenvacht, een grof gebreide sprei in één pasteltint, meubelen van herkenbare materialen. En dat mag ook best kunststof zijn, maar alles is eenvoudig van lijn en niet teveel gecombineerd. Denk aan kunststof kuipstoeltjes met houten poten, een lekkere stoffen bank met stalen poten, een stalen buizenstoel met leren zitting, een houten krukje. 

Kleuren OSB vloer die passen in een minimalistisch interieur

Cement

Klei

Duingras

Riet

Drijfhout

Kies de vloer die bij jou past

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de site en de shop zo goed mogelijk werken.