Stoer en tijdloos:

Een OSB vloer in je industriële interieur

Wonen omringd door industriële details

Industriëel is een ongekend populaire interieurstijl. Industriële details zijn voor velen enorm inspirerend. Er spreekt een rijk verleden, een krachtig verhaal, uit oude voorwerpen die gebruikt zijn in een bedrijf, of uit oude fabriekspanden. Daarnaast kan je allerlei voorwerpen maken, die eruit zien alsof ze uit een fabriek komen, door stoere, robuuste materialen en voorwerpen als basis te gebruiken. In veel industriële interieurs zie je de glazen deuren terugkomen met zwart stalen omlijsting. Maar industriëel gaat veel verder. Laat daarbij je fantasie de vrije loop en zet de stijl net zo ver door als jij wilt! 

Kenmerken van industriëel

In een industriëel interieur wordt gebruik gemaakt van rauwe materialen zoals beton en staal en bakstenen muren, oude houten werkbanken, een gebutste stalen lamp met het stof uit de fabriek er nog op. Simpele, soms spartaans meubelen, het mooist is het natuurlijk als die ook echt uit een fabriek of werkplaats komen. Maar ook een comfortabele, grote leren bank of zitzakken misstaan helemaal niet. Of meubels gemaakt van materiaal uit industrie of bouw, zoals steigerbuizen, OSB, steenschotten, steigerhout of pallets. Het leuke van industriële interieurs is dat er eigenlijk altijd wel iets onverwachts te vinden is. Lampen die je nergens anders vindt, een kast uit een oude fabriek, waar er maar één van op de hele wereld is, een vloerkleed gemaakt van repen autoband, kortom, originele vondsten, al dan niet zelf gemaakt.

Kleuren

De kleuren die we terug zien in industriële interieurs zijn vaak die van de ruwe materialen. Dus veel houtkleuren, aardtinten, steenrood, betongrijs, wit, zwart, blank staal, industriëel groen en grijs (denk aan de kleur van oude machines, stalen kasten en dergelijke). Vaak is het leuk om te combineren met accentkleuren, om details extra aandacht te geven.

Materialen

In een industriëel interieur vind je vooral veel stoere, rauwe materialen. Zoals allerlei soorten hout, dat gewoon onbehandeld, geolied of gebeitst gebruikt wordt, beton, steen, gips, staal, glas, leer, stoere stoffen. Denk aan zware boomstamtafels met een gietijzeren onderstel, of een werkbank uit een oude houtwerkplaats. Lampen die nog net uit een container gered zijn, ze hebben wat deukjes en krassen, maar zien er hartstikke stoer uit. Een doorleefde donker leren bank en een koffietafel gemaakt van oude pallets. Aan de muur hangt een schakelschema van een of andere machine en boven het verzinkte dressoir dat ooit diende als schakelkast, hangen lampen gemaakt van oude auto-onderdelen.

Kleuren OSB vloer die passen in een industrieel interieur

Cement

Staal

Roet

Motorolie

Rook

Duingras

Drijfhout

Klei

Blond

Roest

Kies de vloer die bij jou past

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de site en de shop zo goed mogelijk werken.