Over nagedacht:

Het design interieur, met OSB vloer

Eigentijds wonen, omringd door mooie spullen.

Het design interieur is er voor mensen die veel waarde hechten aan mooi ontworpen spullen. Voor alles in dit interieur is een reden. Meubels, kleuren, materialen en accessoires zijn doordacht op elkaar afgestemd en alles vormt een evenwichtig geheel. 

Kenmerken van een design interieur

Het design interieur is vaak strak en duidelijk. Er is aandacht voor kunst en voor mooi ontworpen meubelen en accessoires. In een design interieur wordt vaak een statement gemaakt. Er wordt gekozen voor een bepaalde stijl van design en die wordt consequent doorgevoerd in de hele woning, of het hele gebouw. Design is een stijl die niet zelden door een architect wordt mee-ontworpen wanneer deze een huis of ander gebouw ontwerpt.

Kleuren

In veel design interieurs vinden we wit, zwart en grijstinten terug, maar er is ook ruimte voor volle kleuren. Als het maar uitgeproken is. Geen voorzichtige tinten, geen half werk. Alles in het design interieur is een duidelijke keuze. Dus we kiezen voor contrast. Dat kan met zwart en wit, maar dus ook met heldere, felle kleuren. Vaak kiest een architect ook voor ‘materiaalkleuren’ oftewel de kleuren die materialen van zichzelf hebben.

Materialen

In een design interieur is weinig algemene voorkeur voor een bepaald soort materialen, dit hangt namelijk erg af van de gekozen designstijl. Design kan zowel een wat industrieel achtige basis hebben en dus gebruik maken van ‘architectonische materialen’ zoals ruw beton, natuursteen, blank of roestig staal en glas, maar ook een mooie houten vloer, witte muren en designmeubilair van kunststof kan een design keuze zijn.

Kleuren OSB vloer die passen in een design interieur

Klei

Cement

Staal

Roet

Drijfhout

Blond

Riet

Duingras

Zand

Kalk

Kies de vloer die bij jou past

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de site en de shop zo goed mogelijk werken.