Boho:

OSB vloer in je bohemian interieur

Bohemian wonen

Bohemian is wonen in een omgeving waarin alles een beetje bij elkaar gevonden lijkt. Kleurige spullen uit allerlei tijdperken en culturen van over de hele wereld. Een grote, kleurige bank, Afrikaanse beeldjes, kleurrijke kunst, een berber vloerkleed, een lekkere oude leren stoel, een Oosterse filigrain lamp, een grote plant, een oude grammofoon, Tibetaanse klankschalen, gestreepte gordijnen, wajangpoppen, Hongaarse instrumenten, Marokkaanse stoffen, alles kan, zolang het jouw verhaal vertelt.

Kenmerken van bohemian

Een bohemian interieur heeft een soort ontspannen gezelligheid. Alles kan, niets moet. Er zit een zekere samenhang in het interieur, maar het lijkt toch vooral wat ‘toevallig bij elkaar gemikt.’ Het vertelt een avontuur, het avontuur van jouw leven. Voorwerpen die je gekocht of gevonden hebt op reizen die je gemaakt hebt, foto’s van dingen die je bezighouden. Kunstwerken die jou aanspreken. Ze passen misschien niet goed bij elkaar, maar ieder in zijn eigen hoekje kan prima. Ook draagt het iets van vintage in zich. Bohemian is een stijl van verlangen. Verlangen naar vroeger tijden, naar het goede leven, naar avonturen.

Kleuren

Bohemian heeft vele gezichten, het kan heel kleurrijk zijn, maar ook heel harmonieus. Als jij bijvoorbeeld veel van natuurlijke kleuren houdt, zijn de spullen die je om je heen verzamelt vaak al in die kleuren, waardoor je interieur vanzelf een meer evenwichtig geheel vormt. Ben je daarentegen een kleurrijk type en kijk je vooral naar hoe leuk of mooi je iets vindt op het moment dat je het ziet, dan kan jouw bohemian interieur er een zijn waarin alle kleuren van de regenboog terugkomen. 

Materialen

Datzelfde geldt voor materialen. Niets is uitgesloten in een bohemian interieur en alles past bij elkaar omdat het bij jou past. Dus materialen… tja… Vaak zien we wel wat meer natuurlijke materialen als hout, stoffen in allerlei kleuren en patronen, leer, wol en dergelijke, maar ook hier geldt: als jij die plastic stoeltjes die je van je oma kreeg zo lekker vindt zitten en je vindt ze leuk staan naast het veertiende eeuwse kastje dat je in Frankrijk vond, dan is het een match!

Kleuren OSB vloer die passen in een bohemian interieur

Zand

Duingras

Motorolie

Rook

Roest

Kies de vloer die bij jou past

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de site en de shop zo goed mogelijk werken.