Inspiratie voor je interieur:

Dit zijn populaire woonstijlen

Scandinavisch

Scandinavisch design is licht, natuurlijk, strak, tijdloos. Meubelen zijn vaak eenvoudig van lijn. Daarnaast zien we het gebruik van veel wit en lichte houtsoorten als terugkerende kenmerken in het Scandinavische interieur. Frisse, lichte kleuren vullen de basis van wit en hout aan. Het is een no-nonsense stijl waarin je naast hout vaak geweven stoffen, simpele kleden, schapen- en rendiervachten en moderne kunst tegenkomt. 

Industrieel

Ook industriële interieurs staan hoog op de ranglijst van populaire interieurstijlen. Het is een stoere stijl waarin veel kan. Van echt oude meubelen en voorwerpen die ooit dienst deden in fabrieken of werkplaatsen tot strak design met stalen kozijnen en industriële details die enkel hinten naar industriële invloed.

Minimalistisch

In een minimalistisch interieur tref je niets aan dat er zomaar staat. Over alles is nagedacht, alles straalt eenvoud, rust en doelmatigheid uit. Rustige kleuren, geen overbodige afleiding. In een minimalistisch interieur kan je dezelfde zaken aantreffen die je ook vindt in een Scandinavisch interieur: veel wit en onbewerkte, lichte houtsoorten. Vaak tref je in het minimalistische interieur ook slimme oplossingen aan om bijvoorbeeld dingen op te bergen, een kamer te vergroten of verkleinen, of om een meubel op meerdere manieren te kunnen gebruiken.

Design

Een design interieur is een soort museum. Maar meestal wel iets gezelliger 🙂 Het is een plek waar iemand zich omringt door weldoordachte, goed vormgegeven en/of hele mooie spullen. Je ziet hier vaak eigentijds, modern design, want tijdloos design of design uit vroeger tijden noemen we vaak retro design. Ieder meubelstuk, kunstwerk of accessoire krijgt de aandacht die het verdient. Binnen design kan je natuurlijk vele kanten op, helemaal afhankelijk van je eigen smaak.

Retro

Hierboven hadden we het al even over retro design: Retro design is een stijl waarin design uit vroeger tijden de hoofdrol speelt. Misschien heb je zelf ‘echt’ design meubilair, gebruiksvoorwerpen of accessoires weten te bemachtigen, maar vaak zien we in retro design interieurs zogenaamde remakes, of design dat is geïnspireerd op design uit een bepaalde periode, of van een bekende ontwerper.

Bohemien

Het Bohemian interieur – of boho – heeft raakvlakken met het vintage interieur, maar ook met het eclectische interieur. Het grijpt terug op een ‘bohemien’ lifestyle, oftewel Roma (zigeuner), hippie, met elementen uit allerlei culturen. Oosterse wijsheid, Zuid-Europese zwierigheid, spiritualiteit, kleurrijk, creatief. Anders dan in een eclectisch interieur is bohemian uitbundiger en minder georganiseerd. Bohemian kan er echt uitzien alsof het uit alle windstreken ‘bij elkaar gemikt is.’

Landelijk

Een landelijk interieur geeft de sfeer van buitenaf wonen. Natuurlijke elementen, onbewerkt hout, schapenvachten, stoere vloerkleden, lekkere zachte banken met canvas bekleding, een boomstamtafel en een stoere houtkachel. Landelijk wonen betekent voor  sommigen de luxe van een een chique ‘buiten,’ waar het voor anderen de charme van een leven op de boerderij in huis haalt. Laat je fantasie spreken en ontdek wat landelijk wonen voor jou betekent.

Natuurlijk

Haal de natuur in huis. De natuurlijke interieurstijl is een stijl die helemaal past in de huidige tijd. Naast natuurlijk het gebruik van planten in het interieur, zien we natuurlijke materialen als onbewerkt hout, leer, natuursteen en natuurlijk stoffen waarmee een warme, natuurlijke omgeving gecreëerd wordt. Een beetje alsof je binnen in je eigen tuin zit.

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de site en de shop zo goed mogelijk werken.